CPM Mašine za oporavak u vašem domu

Oporavak od povrede ili operacije kolena, kuka ili ramena nikada nije lak zadatak. Ali, šta ako vam kažemo da imamo rešenje koje će vam olakšati ovaj proces, a sve to iz udobnosti vašeg doma?

U našem BeoFizio centru nudimo vam mogućnost iznajmljivanja CPM mašina, odnosno kinatek mašina koje vraćaju funkcionalnost zglobovima bez stresa i potrebe za svakodnevnim gubljenjem vremena na odlazak na terapiju. Sve što je potrebno jeste redovnost u korišćenju takozvanih mašina za savijanje kako biste povratili normalnu funkcionalnost kolena, kuka ili ramena.

Pozovite nas i dođite po svoju CPM mašinu.

Kome je namenjena CPM mašina i kako izgleda oporavak kolena ili kuka?

Nemate mogućnost dolaska na terapiju, živite u zgradi bez lifta, ne posedujete automobil, ili jednostavno ne želite da svakodnevno uznemiravate porodicu i prijatelje… Znamo da su ovo samo neke od prepreka sa kojima se pored nastalog problema suočavate. Uz to, dnevna terapija kod teških povreda kuka ili kolena ne traje kratko, što znači da ćete morati da odvojite ne tako malu svotu novca za 2 vožnje taksijem, ili će neko od porodice dobar deo dana provoditi zarobljen u saobraćajnim gužvama.

Zato smo rešili da vam olakšamo, tako što ćete ovaj vid terapije u potpunosti obavljati u vašem domu. Potrebno je da nas posetite samo jednom, pri preuzimanju mašine, gde će vam neko od naših terapeuta dati detaljna uputstva za dalji rad i podesiti je po vašim merama.

CPM aparat je ključna stavka u prvoj fazi rehabilitacije, dakle – odmah nakon operacije ili ubrzo nakon povrede. Da biste se što pre vratili poslu, treninzima i svim drugim aktivnostima, važno je da što pre započnete svakodnevnu terapiju u prepisanom periodu. Ovo je jedini način da vaš oporavak traje najkraće moguće, a uz to bude i najefikasniji.

Pozovete nas, a mi ćemo se postarati da vam obezbedimo sve što vam je neophodno za povratak normalnom životu.

Da li možete pogrešiti prilikom samostalnog korišćenja CPM mašine?

Oporavak nije nešto što se shvata olako, jer od njegove pravilnosi zavisi ponovni povratak redovnim aktivnostima, zato je važno je da bude prilagođen vašim potrebama. Naš stručni tim će mašinu prilagoditi vašem delu tela i dati detaljne instrukcije za korišćenje. Evo kako tačno izgleda proces:

  • Terapeut će vam izmeriti dužinu butne kosti.
  • Podesiće vam sedište u nulti, odnosno startni položaj, a zatim ga prilagoditi u skladu sa dužinom vaše butne kosti.
  • Postaviće vam nogu na nosila CPM mašine u pravilan položaj, prilagoditi udaljenost gazišta nozi i postaviti sigurnosne kaiševe.
  • Podesiće vam visinu, tako da ne osećate bol i nelagodu
  • I za kraj definisaće obima pokreta koji je u skladu sa vašom povredom.

Sve što treba da uradite jeste da redovno ponavljate zadati pokret i prepisani period će vam se funkcionalnosti u potpunosti vratiti.

Kako izgleda oporavak ramena uz kinatek mašinu?

Kao i kod oporavka kolena i kuka, CPM mašinu za rame, podešavamo prema vašim merama. Terapeut će vam pokazati kako se vežbe izvode, a stepen vremenom povećava. Ova terapija ima analgetski efekat, smanjuje bol, ublažava nelagodnost i istovremeno skraćuje proces oporavka nakon povrede ili operacije ramena, a uz to i smanjuje mogućnost nastanka tromboze i drugih komplikacija.

Pozovite nas i dođite po svoju CPM mašinu.

0 komentara

Prosledi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *