Rehabilitacija nakon povreda i operacija

Povratak aktivnom životu
Rehabilitacija je ključna faza oporavka nakon povrede ili operacije. Ona vam omogućava da povrate svoju funkcionalnost i kvalitet života kakav ste imali ranije. Program rehabilitacije u BeoFizio centru je prilagođen vašim pojedinačnim potrebama i pruža vam podršku nakon operacije ili ozbiljne povrede, a cilj nam je vaš potpuni oporavak.

Sa radom počinjemo odmah nakon vašeg izlaska iz bolnice, a često i ranije (dok ste još u gipsu), jer je to jedini način da se dođe do potpunog oporavka i željenih rezultata. Zato je važno da početak oporavka ne odlažete, već ga započnite što je pre moguće.

Šta se sve rešava rehabilitacijom i zašto je važno početi na vreme?

Šta se sve rešava rehabilitacijom i zašto je važno početi na vreme?

Rehabilitacije nakon povreda i operacija efikasno i brzo rešava niz problema, uključujući:

  • Oporavak nakon hirurških intervencija: Nakon operacije, brza i stručna rehabilitacija je od suštinskog značaja za potpuni oporavak, a mi vas uzimamo već prvog dana nakom izlaska iz bolnice.
  • Sportske povrede: Problemi ove prirode mogu značajno poremetiti putanju vaše sportske karijere. Rehabilitacija vam pomaže da se potpuno oporavite i bezbedno se vratite svojim aktivnostima.
  • Povrede nakon nesreća ili padova: Niko ne želi da mu se dogodi nezgode, ali se one uprkos tome mogu dogoditi svima. Mi vam pomažemo da se vrate normalnom hodu i aktivnostima, nakon povreda izazvanih nesrećama ili padovima.
  • Rehabilitacija nakon ortopedskih procedura: Bilo da je reč o ugradnji implantata ili drugim ortopedskim procedurama, rehabilitacija u BeoFizio centru vam pomaže pri oporavku i brzom osposobljavanju.
  • Povrede kičme i zglobova: Dugotrajni ili akutni bolovi u kičmi i zglobovima mogu ozbiljno narušiti svakodnevni život. Naša rehabilitacija smanjuje bol i vraća potpunu funkcionalnost povređenih delova.
  • Oporavak nakon povrede ligamenata: Povrede ligamenata, kao što je ruptura (“pucanje”) Ahilove tetive, uganuća ili istezanje ligamenata, zahtevaju stručnu rehabilitaciju kako bi se postigao uspešan oporavak i povratak kako karijeri tako i životu.

Benefiti rehabilitacije u BeoFizio centru

BeoFizio centar vam pruža sveobuhvatan paket rehabilitacije za potpuni oporavak. Nakon izlaska iz bolnice prvo vas pregledamo i zatim, u skladu sa anamnezom, propisujemo fizikalno, a zatim i kinezi fizikalnu terapiju koja je u potpunosti prilagođena vama sa ciljem obnavljanja pokreta i jačanja mišića. Tokom rehabilitacije radićete individualno sa trenerom koji će vas budno pratiti i prilagođavati sam proces rehabilitacije kako bi ste postigli potpuni oporavak i povratak normalnim aktivnostima.

Koliko traje rehabilitacija?

Trajanje terapije zavisi od težine povrede, vaše starosne dobi i potrebe koje imate. Ipak, najčešće je potrebno par meseci kako bi se čitav proces zaokružio.

Sami tretmani se obavljaju svakodnevno, a u centru provodite oko 3 sata i imate pristup svemu što mu je potrebno za oporavak. Ovo uključuje upotrebu naprednih uređaja za ranu rehabilitaciju, masažu radi smanjenja otoka, rad sa terapeutom i druge metode prilagođene vrsti povrede.

Takoše, vreme oporavka varira u zavisnosti od ozbiljnosti povrede. Na primer, za lakše povrede može biti potrebno oko mesec dana, dok je za teže kao što su ruptura Ahilove tetive ili uklještenje prednjeg ligamenta, oporavak duži i može potrajati do 6 meseci.

Galerija:

Kontaktirajte nas i zakažite!

Odlaganje početka rehabilitacije može dovesti do dodatnih komplikacija i produžiti vreme potrebno za oporavak. Zato nas kontaktirajte što pre.

Ne dozvolite da povreda ili operacija ograniče vašu aktivnost i život.

Rezervišite svoj tretman i oslobodite se bola

Osiguranja sa kojima imamo saradnju: