Bol u leđima i vratu

Statistički podaci kažu da gotovo 90 posto ljudi širom sveta doživi bol u leđima ili vratu u nekom trenutku svog života. Ovi bolovi nastaju zbog preopterećenja usled prinudnog položaja, reakcije na psiho-fizički stres, akutnog i odloženog bola nakon povrede, a najčešće su neizbežna nuspojava brzog tempa savremenog načina života. Vežbe za bol u leđima i vratu BeoFizio centra omogućiće vam da se rešite ovih bolova i ponovo živite život punim plućima.

Pozovite nas i zakažite svoj termin

Koje probleme rešavaju vežbe za bol u leđima i vratu?

Vežbe za bol u leđu i vratima mogu biti ključne za efikasno rešavanje različitih problema s mišićima, zglobovima i kostima, a posebno se preporučuju kada vas muče:

  • Hroničan bol: Ako bol u vratu ili leđima traje duže od nekoliko nedelja i ne smanjuje se ili čak progredira, vežbe će vam pomoći da se rešite ovih tegoba.
  • Ograničena pokretljivost: Ako primećujete da imate smanjenu pokretljivost vrata ili leđa, koja ometa vaše svakodnevne aktivnosti ili uzrokuje nelagodu, naši fizioterapeuti će vam dati personalizovano rešenje za ove probleme.
  • Neugodni simptomi: Ukoliko imate bol, osećate simptome poput trnaca, utrnulosti, slabosti u rukama ili nogama, pravovremenim javljanjem, ove probleme možete rešiti vežbama.
  • Povrede ili nesreće: Ako ste nedavno pretrpeli ozledu vrata ili leđa usled pada ili saobraćajne nesreća, vežbe su ključni deo oporavka i vraćanja normalnim aktivnostima.
  • Bol koja ometa svakodnevni život: Ako zbog bola u vratu ili leđima loše spavate, niste u mogućnosti da radite, vozite automobil ili obavljate kućne poslove, adekvatne vežbe su rešenje koje će ojašati vaše mišiće tako da vam se ove nelagodnosti više nikada ne pojave.

Ono što je važno jeste da znate koje su to vežbe za bol u leđima i vratu koje će imati blagotvorno dejstvo na vas, kako ih pravilno izvoditi, ali i koje su to vežbe koje je neophodno da zaobiđete.

Rana intervencija i pravilna rehabilitacija mogu sprečiti da se manji problemi pretvore u ozbiljnije stanje. Ako imate bilo kakve sumnje ili zabrinutosti, Beofizio centar će naći personalizovano rešenje prilagođeno samo za vas.

bol u leđima i vratu

Bol u leđima i vratu – Kako izgleda tretman?

Kada dođe do bola, povratak životu bez tegoba je nešto što želimo da postignemo u što kraćem vremenskom roku. Ipak, dužina terapije i broj potrebnih tretmana varira od osobe do osobe i zavisi od ozbiljnosti problema.

Jedan tretman traje sat vremena, a preporučivo je da dolazite 3 puta nedeljno. Prvi rezultati, u vidu ojačanih mišića, obično se primete nakon mesec dana terapije, dok bol nestaje dosta ranije.
Kada su u pitanju vežbe koje otklanjaju bol u leđima i vratu, ključna prednosti BeoFizio centra je individualani pristup. Terapeut će od prvog do poslednjeg tretmana biti uz vas u svakom trenutku, kako bi vam davao pravilne instrukcije, pratio izvođenje, korigovao pokrete ili pomogao da pokret izvedete do kraja ukoliko samostalno niste u mogućnosti.

Metoda za koju su se naši terapeuti specijalizovali je jedina koja daje sigurne rezultate za ovaj vid problema. Radi se o DNS (Dinamička Neuro Muskularna Stabilizacija) metodi koji se prvobitno fokusira na pravilno disanje i stabilizaciju mišića trupa. Ove dve stvari osiguravaju pravilno držanje i izvođenje daljih vežbi. Kroz nekoliko dolazaka ćete osetiti kako su vam mišići postali jači, a kičmeni stub stabilniji. Što znači da ćete pored nestanka bola, stvoriti jaku i prvailnu posturu za koju bol i nepravilnosti postaju nepoznanica.

Nakon što se postigne određeni nivo stabilnosti i kontrole, terapeut će preći u treću fazu – povećanje opterećenja. Ovo može uključivati korišćenje poluga ili spoljnih tegova kako bi se mišići dodatno ojačali.

Galerija:

Kontaktirajte nas i zakažite!

Stručno osoblje i terapeuti BeoFizio centra vam stoje na raspolaganju. Zato nema razloga da trpite bol u leđima i vratu.

Zakažite svoj pregled i naučite vežbe koje će vas zauvek osloboditi ovog problema.

Pogledajte još i: INDIBA terapija

Rezervišite svoj termin i odmah započnite oporavak

Osiguranja sa kojima imamo saradnju: