Specijalistički pregled fizijatra i ortopeda

Pronađite rešenje za bolove u mišićima, kostima i zglobovima

Specijalistički pregled fizijatra i ortopeda je ključan za rešavanje zdravstvenih problema koji vam otežavaju ili onemogućavaju normalno kretanje. Zapravo, specijalistički pregled fizijatra ili ortopeda je prvi korak na vašem putu oslobađanja od bola u mišićima, kostima i zglobovima.

Ove tegobe mogu nastati usled pada, udarca ili drugih uzroka kojih vam čak mogu i biti nepoznati i drastično uticati na kvalitet vašeg života. Stručan tim lekara BeoFizio centra je tu kako bi vam pomogao da što lakše rešite svaki ortopedski problem. Sva svoja znanja i veliko iskustvo stavljamo u vašu službu kako bi ste se, u najkraćem mogućem roku, oslobodili bola i vratili normalnom životu.

Zakažite svoj pregled i zaboravite na bol

Kako izgleda specijalistički pregled fizijatra i ortopeda?

Specijalistički pregled počinje uzimanjem anamneze i prikupljanjem relevantnih informacija o vašem problemu. Nakon toga pregledaće vas lekar koji je usko specijalizovan baš za problem koji vas muči.

  • Kada su u pitanju sportske povrede, prelomi i druge povrede perifernih zglobova i ekstremiteta, usmeravamo vas ka ortopedu čija je specijalnost pružanje rešenja u ovim oblastima.
  • Kod dečjih trauma, pacijente pregleda dečiji ortoped koji poseduje specifična znanja za lečenje najmlađih pacijenata.
  • U slučaju da imate probleme vezane za vrat ili leđa, kao što su oštećenja kičmenog stuba, diskus hernija, spondiloza, spondilolisteza, frakture pršljena…pregledaće vas spinalni

Lekar specijalista će sprovesti klinički pregled koji uključuje pažljivu opservaciju vašeg čitavog tela i proveru svih vidljivih nepravilnosti. Kliničko testiranje obuhvata različite manuelne testove koji pomažu u utvrđivanju strukture odgovorne za bol i vrste povrede.

Jedna od glavnih metoda je palpacija (prepipavanje) bolnih mesta kojom ispitujemo otok, napetost i/ili slabost mišića i tkiva. Važno je naglasiti da će se tokom specijalističkog pregleda fizijatri i ortopedi maksimalno truditi da on bude što bezbolniji i što prijatniji za vas.

U zavisnosti od vrste problema, pregled može trajati od 10-30 minuta, a nakon toga dobijate specijalistički izveštaj lekara koji sadrži:

  • utvrđenu dijagnozu,
  • propisanu terapiju i savete za dalje postupanje.

Terapija može uključivati različite metode kao što su fizikalna terapija, kinezi terapija (vežbe istezanja), Indiba TT tretmane, masažu i kiropraktiku. Sve vrste terapija dostupne su vam u BeoFizio centru.

Da li je potrebno zakazati specijalistički pregled fizijatra i ortopeda?

Pružamo vam fleksibilne termine i individualni pristup vašim specifičnim potrebama. Vaša dobrobit je naš prioritet.

Za zakazivanje termina možete pozvati telefonom, a u hitnim slučajevima moguće je zakazati termin i istog dana.

Kontaktirajte nas već danas i započnite svoj put ka oslobađanju od bolova u lokomotornom sistemu.

Neka BeoFizio Centar bude vaša prva stanica ka rešavanju ortopedskih problema. Kontaktirajte nas danas kako biste zakazali svoj specijalistički pregled fizijatra i ortopeda i krenuli ka zdravijem i aktivnijem životu. Vaše olakšanje je na dohvat ruke.

Galerija:

Kontaktirajte nas i zakažite!

Odlaganje početka rehabilitacije može dovesti do dodatnih komplikacija i produžiti vreme potrebno za oporavak. Zato nas kontaktirajte što pre.

Ne dozvolite da povreda ili operacija ograniče vašu aktivnost i život.

Rezervišite svoj tretman i oslobodite se bola

Osiguranja sa kojima imamo saradnju: